De carrouselgroepen beginnen weer!

De zomervakantie zit erop en dat is aan de ene kant natuurlijk jammer, want lekker luieren en misschien wel verre landen bezoeken is hartstikke leuk, maar aan de andere kant vind ik het ook wel weer fijn. Ook op de manege beginnen alle leuke dingen namelijk weer!

Ik heb al eens eerder geschreven over carrouselrijden en hoe leuk dat is. En nog steeds vind ik de carrousellessen de leukste lessen die er zijn. Het trainen, samen rijden, samen uitpuzzelen wat Ellen heeft bedacht en dat zo goed mogelijk uitvoeren zijn allemaal uitdagingen, maar als het lukt, dan is dat een geweldige kers op de taart.
Helaas konden we afgelopen juni de verjaardag van de manege niet vieren, daardoor hebben we met de carrouselgroepen niet aan het grote publiek kunnen laten zien waar we het jaar door hard aan hebben gewerkt. En dat is jammer, maar wijzelf hebben wel weer veel geleerd en dat nemen we nu mooi mee naar het grote feest in juni 2024! Een extra groot feest, omdat dan de manege 20 jaar bestaat.
Ik stel me zo voor dat het prachtig weer zal zijn en we met glanzende paarden in onze mooiste outfits op de leukste muziek gaan rijden. En niet alleen rijden, want er zijn zoveel carrouselgroepen dat ik naast het zelf meerijden ook genoeg te zien zal hebben bij de andere groepen.

De verjaardag van de manege is trouwens niet het enige optreden van de carrouselgroepen, in december laten we al een voorproefje zien van wat er zal komen met een speciaal kerstoptreden. Op kerstmuziek, in foute kerstkleding maken we er dan ook een gezellige middag van waarbij alle ouders, broertjes, zussen, opa’s, oma’s en vrienden kunnen komen kijken.

Nieuwe groepen

In september begint er een compleet nieuwe ponycarrousel voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Deze groep rijdt eens in de twee weken op zondagmorgen om 10.30.

Oud en vertrouwd is de paardencarrousel, deze is voor de volwassen paardenruiters en traint om de week op zondagmorgen om 9.30.

Op maandagavond wisselen de Bonte Vossencarrousel en de Familiecarrousel elkaar af om 18.30. In de Bonte vossen rijden alle bonte en alle voskleurige paarden én pony’s van de manege mee. In de familiecarrousel rijden ouders met hun kinderen, of broers en zussen van elkaar mee.

Woensdags om 20.00 trainen de ene week de Zwarte Parels, de zwarte paarden in combinatie met de goudkleurige paarden met elkaar en de andere week rijden de Bruine Schimmels. En nee, dat gaat niet over vieze schimmels, dankzij het vele wassen van Maureen hebben we die bijna niet meer, maar in de groep rijden de bruine paarden zij aan zij met de schimmels van de manege.

In alle groepen kunnen nog enthousiaste mensen mee komen doen. Rijd je in een half gevorderde of gevorderde les en lijkt het je leuk om ook mee te trainen voor het grote feest in 2024? Meld je dan aan! In overleg kies je dan een geschikte pony of paard uit de paarden en pony’s die nog beschikbaar zijn.
Twijfel je een beetje of je het allemaal wel zou kunnen? Ga dan gewoon even met Ellen praten en denk eraan dat iedereen een keer begonnen is en de eerste keer altijd een beetje spannend is.

Ik ben Rian. Samen met Ralf ben ik het baasje van Jasper. Inmiddels kom ik al 13 jaar op manege Castellum. Ik rijd in de Paardencarrousel en Bonte Vossen mee en help op zaterdag om 16.00 met voorrijden bij de beginners kids.blog carr